Články

Vítejte na našem blogu, kde se věnujeme kráse a síle přírodních produktů - svíček, éterických olejů a difuzérů. Věříme, že pravá esence přírody může přinést klid, vyváženost a radost do každodenního života.

Na tomto blogu se podělíme o inspirativní příběhy, tipy na relaxaci a meditaci, návody na domácí aromaterapii a mnoho dalšího. Prozkoumáme, jak přírodní svíčky a éterické oleje mohou pozitivně ovlivnit zdraví, náladu a celkovou pohodu. Budeme sdílet praktické rady, jak vytvořit uklidňující a inspirující prostředí ve vašem domově pomocí difuzérů a aromaterapeutických směsí.

Připojte se k nám na cestě za objevováním krásy a síly přírody, která se skrývá v každé naší svíčce, kapce oleje a vůni. Naší snahou je přinést kousek přírody do vašeho domova a života, podpořit vaši duševní pohodu a pomoci vám najít momenty klidu v dnešním hektickém světě.

Jak fungují ultrazvukové aroma difuzéry a jaké jsou jejich výhody

Jak fungují ultrazvukové aroma difuzéry a jaké jsou jejich výhody

Ultrazvukové difuzéry éterických olejů představují technologický zázrak v domácnosti pro milovníky aromaterapie. Tyto přístroje převratným způsobem mění svět domácí aromaterapie a přináší vůně pro zdraví a duševní pohodu formou, která je bezpečná a dosažitelná pro každého. Toužíte po blahodárné atmosféře, provoněné vaší oblíbenou vůní? Chcete si zpříjemnit pobyt v pracovním prostředí? Pro zodpovědné rozhodnutí, jestli si pořídit ultrazvukový difuzér je nejprve potřeba objasnit jak přesně funguje a proč je tento způsob rozptylování vůně tak výjimečný.


Příběh svíček: Plameny, které osvětlují historii

Příběh svíček: Plameny, které osvětlují historii

Od pradávna jsou svíčky nejen zdrojem světla, ale také symbolem, nástrojem rituálů a dokonce uměleckým dílem. Zajímá vás, jaká je historie svíček? Ohlédněme se společně za jejich příběhem, od skromných počátků až po současnost, kdy jsou svíčky nejen praktickým předmětem, ale také esencí přírodní krásy a klidu.


Vánoce bez svíček a vůní? To by nešlo...

Vánoce bez svíček a vůní? To by nešlo...

Symbolem Vánoc je bezesporu SVĚTLO. Všechna ta světýlka nadšení v dětských očích, hvězdy v oknech, andělské svícny, osvětlená náměstí, rozsvícené stromečky, prskavky a samozřejmě Betlémské světlo v podobě svíčky u sváteční tabule. A hned za všemi světelnými vjemy následují vůně. Například tradice pálení bylinných vykuřovadel - "františků" - sahá až k dávným civilizacím (starověký Egypt, Indie, Čína).


Poděkování maminkám

Poděkování maminkám

Druhou květnovou neděli slaví svůj svátek maminky. Nebýt jich, tak bychom tu nebyli, a to doslova. Toho dne si každá žena, která ve vašem životě představuje mateřský vzor, zaslouží zvláštní uznání a poděkování v podobě milého slova, květiny či něčeho sladkého. Maminky všech generací - novopečené maminky i maminky dětí již dospělých, babičky i tchyně, pečující tety a mámy/pěstounky - jsou těmi, komu rozhodně uděláte radost telefonátem, pohlednicí, přáním ke Dni matek.


Harmonie plamene – terapeutický účinek svíček

Harmonie plamene – terapeutický účinek svíček

Svíčky využíváme je nejen kvůli estetice, ale hlavně pro relaxaci a navození příjemné atmosféry. Plamen svíčky má uklidňující efekt a pomáhá snižovat stres a napětí. Relaxační účinek světla plamene svíčky je dobře známý a často využívaný pro meditaci a terapii. Proč má takový efekt? 


Je lepší svíčka z parafínu nebo z přírodního vosku?

Je lepší svíčka z parafínu nebo z přírodního vosku?

Když si představíme svíčku, mnoho z nás si vzpomene na kouzelné chvíle, ať už jsou to narozeninové oslavy, romantické večery, meditace nebo prostě klidné večery u knihy. Svíčky nejenže nám poskytují světlo, ale také vytvářejí atmosféru. Je důležité, jaký typ svíčky hoří v našem svícnu? Je to svíčka z parafínu nebo z přírodního vosku? A v čem je vůbec rozdíl?